Ximo Puig presidirà el Comité d’Honor de Fira Destaca 2016

El Molt Honorable President de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, serà el President d’Honor de Fira Destaca 2016. Del 23 al 25 de novembre es celebrarà a Vila-real la fira de transferència de coneixement científic i tecnològic de la Comunitat Valenciana.

L’excel·lentíssim Alcalde de Vila-real, José Benlloch, la Il·lustríssima Secretaria de Estado de Investigación, Desarrollo e Innovación, Carmen Vela Olmo, el professor d’Investigació del Consejo Superior de Investigaciones Científicas i Premi Princep d’Astúries en Innovació Científica, Avelino Corma i el President de CSIC, Emilio Lora Tamayo, també formaran part d’aquest Comité d’Honor, entre altres personalitats.

Una fira que afronta aquesta segona edició amb l’objectiu d’activar el teixit econòmic a través de la innovació i projectes de futur, apostant per la sostenibilitat i impulsant la societat del coneixement. S’espera una participació igual o superior a la de l’edició anterior amb més de 6.000 visites de professionals acreditats i uns 50 expositors entre empreses i investigadors.

La universitat i els centres educatius també formen part d’aquesta iniciativa. S’han desenvolupat activitats i concursos específics per als alumnes de primària, secundària i batxillerat i estudiants doctorat, amb l’objectiu de potenciar al màxim la part divulgativa. És per aquest motiu que l’Honorable Conseller d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, el Rector Magnífic de la Universitat Jaume I de Castelló, Vicent Climent i l’Excel·lentíssim President de la Red d’Universitats Valencianes, Manuel Miguel Jordán Vidal, també formaran part d’aquest Comité d’Honor.

Destaca 2016 compta amb un total de vint-i-set representants d’institucions i fundacions de diferents parts d’Espanya.

DESTACA INTERNACIONAL

La part internacional també és una de les apostes d’aquesta edició: “Cal destacar el nivell de les conferències convidades a Destaca 2016, tant en l’àmbit científic com tecnològic. La participació de representats d’universitats estrangeres, com la Universitat de Tokyo (Japó), la Universitat de Wyoming (EEUU) i la presència de Colòmbia com a país convidat, són novetats d’aquesta fira” afirma el President del Comité Organitzador de Destaca 2016, Juan B. Carda.